Translate

onsdag 31. oktober 2012

Videodømming i Tippeligaen?

Nei Takk

Eg personligt har ikkje noken tru på at live videodømming er et tiltak som kan forbedre fotballen her på berget, men som supporter av et lag som til stadighet får avgjørelser imot seg er det et naturlig spørsmål som tas opp.
Spørsmålet bør tas opp internt i klubben om det er noen områder vi kan forbedre oss på med tanke på verbal påvirkning av dommerene i løpet av en kamp. Eller om vi kan kliste ein SVÆRE lapp i dommargarderoben med alle poengavgjørande øyeblikk mot FKH? Spesielt verbal påvirkning ser en veldig tydelig av de andre topplaga i Tippeligaen. Da vi er snillest i klassen, er det ganske bittert å tenka på poengene vi kunne hatt om dommaren hadde vært på "vår" side.

Når det kommer til poengtap, så har eg plokka fort ut fra hodet mitt eksempler på kamper der vi har fått spesielt mange avgjørelser imot oss. Jeg tenker spesielt på første kampen mot Vålerenga: Snytt for 3 poeng av dommeren ifm med feilaktig utvisning. Kamp mot Hønefoss på Gamlå, snytt for straffe. Kamp mot Rosenborg på Gamlå, snytt for rødt kort og straffe. Snytt for scoring og poeng mot Odd på Gamlå. Snytt for straffe borte mot Tromsø. Snytt av dommerene mot Godset hjemme på Gamlå. Eg barra lure på når me blir robba for poeng neste gang....Kjappe 15 poeng detta...
Dommerenes diagram for Tippeligaklubbene. Rosenborg og Strømsgodset sammen med Odd er "bamsemums" og FK Haugesund er "Hobby" Som dere kan se har vi lang vei å gå før vi blir oppgradert til "bamsemums" I mellomtiden får vi gjøre så godt vi kan med "hobbyen" vår.




Hørrte forresten et rykte om at dommerane hadde hatt ein samling etter vårsesongen der det blei konkludert med at FK Haugesund hadde fått urettmessig mange avgjørelsar mot seg.
Det er fattigmannstrøst å måtte se slik tilbake på sesongen som har gått. Allikevel så er vi ikke fattigere. Vi har opplevd utruligt mye gøy med vårt FKH denna sesongen med både oppturar og nedturar.


Konkluksjonen etter at eg har måttet roe meg ned etter kampen mot Strømsgodset er et lite ja til å kunne bruke videoopptak av kampen for å dømme for usportslig opptreden som holding, unødvendig armbruk, kjefting på dommeren osv. Her burde det vært mulig å gi gult/rødt kort på lik linje som i kampen, men med strengere straff siden spilleren fikk fortsette kampen. Men videodømming må kun brukes i etterkant av kampene. Kommunikasjon mellom dommerene bør også lagres i 24 timer etter kamp.

Uten dommerfeila, kunne vi derfor hatt vårt lag FK Haugesund på 2 plass...

Maakemedlem 114, ut.
Les resten av bloggen her: www.karmoya.blogspot.no






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar